Co je Slow Food?

Filozofie „slow food“ je vymezena třemi navzájem propojenými principy: dobré, čisté a poctivé jídlo pro všechny.

Dobré jídlo je čerstvé a chutné. Jeho konzumace je smyslovým prožitkem.

Čisté jídlo je pěstované s ohledem k životnímu prostředí. Výroba potravinářských produktů nesmí poškozovat lidské zdraví a musí se obejít bez chemických náhražek.

Poctivé jídlo vzniká za férových podmínek pro výrobce, kteří ho spotřebitelům poskytují za dostupnou cenu.


Novinky

náhled ke článku

Sázeli jsme s dětmi sazeničky do zemičky

Byli jste s dětmi v sobotu 7.září na farmářském trhu na Roztylském náměstí? Tak to jste si určitě přinesli rostlinku, kterou s námi vaši malí zahradníci zasadili a následně budou pěstovat.... pokračovat ve čtení »

9. 9. 2024 - Blanka


náhled ke článku

Přijďte se svými ratolestmi zasadit vlastní rostlinku

Jak děti přimět, aby jim chutnalo dobré, poctivé a čisté jídlo? Seznámit je se životním cyklem rostlin a inspirovat je k pěstování vlastní zeleniny. Naučí se mít zeleninu rády, budou... pokračovat ve čtení »

2. 9. 2024 - Eva Rýznerová


náhled ke článku

Jak se dělá poctivý chlebíček? My to už víme!

Ve Svatováclavské cukrárně vyrobí a prodají až 700 chlebíčků denně! Václavská pasáž v centru Prahy přivítala zájemce o tradiční české pohoštění. Zkušené ruce Aničky nám ukázaly, jak udělat hermelínový a... pokračovat ve čtení »

8. 8. 2024 - Eva Rýznerová



Kalendář akcí

září

7zář9:00- 12:00Sazeničky pro dětičky rovnou do zemičkyPřijďte se svými ratolestmi zasadit vlastní rostlinku
26zář - 30Celý denTerra MadreNejvětší událost Slow Food

říjen

Tento měsíc nejsou zatím naplánované žádné akce.

listopad

Tento měsíc nejsou zatím naplánované žádné akce.



Slow Food mezinárodně